Zaden en bloembollen voor uw tuin.
Mijn zadenlijst
Bloemzadenmengsels
Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.
Bij volgende webwinkels kan je onze VT-zaden heel gemakkelijk bestellen.
ARBORIX.BE
BLOEMEN WIMCO
Vul hier uw postcode in:
VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.
Tijd om een moestuinplan op te stellen, de groenten en kruiden uit te kiezen die gekweekt zullen worden. Om optimaal gebruik te maken van de voedingselementen in de bodem en om ziekten te voorkomen is het aangeraden om groenten ieder jaar op een andere plaats te kweken. Gemiddeld om de vier jaar mag een groente opnieuw op dezelfde plaats gekweekt worden.
Toch kan er al iets gedaan worden in de tuin: de grond bedekken met een laag organische mest, die in de bovenste laag van de bodem wordt ingewerkt. De voedingselementen in de organische mest komen langzaam vrij, op het moment dat de planten ze zullen nodig hebben. Voorbeelden van organische mest zijn: kippenmestkorrels, bloed-, beender-, vis- en zeewiermeel.