Onze adviezen

Herstelgazon zaaien

Herstelgazon

Voorbereiding

Hestelgazon wordt gebruikt om het jaar rond beschadigde en kale plekken in het gazon in te zaaien zonder omspitten. Voor plaatselijk herstel: restanten van gras, mos of onkruid verwijderen. De ondergrond losmaken en -waar nodig- met goede tuinaarde of potgrond de oneffenheden bijwerken.
Voor grotere oppervlakten: de oude grasmat verticuteren, de ondergrond losmaken en waar nodig egaliseren.

Zaaien

Inzaaien bij windstil weer in een vochtige grond. Het zaad vooraf goed mengen en in twee richtingen loodrecht op elkaar zaaien. Het zaad licht inharken (1 à 2 cm diep) zodat het met grond bedekt is en aandrukken. Houd tijdens de kieming de grond voldoende vochtig in periodes van droogte. De snelle kieming van herstelgazon en de vlugge groei zorgen ervoor de de grasmat op korte termijn opnieuw mooi gesloten wordt.

 

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Promosem

Promosem

 

Uw communicatie op een zaadzakje in uw huisstijl dat zich perfect integreert in een campagne voor uw merk of uw organisatie? Daarmee maakt u een verschil en daarvoor hebben wij de oplossing!

Ontdek onze diverse formules voor kleine en grote oplagen.

Meer info

Hoe kies ik mijn boontjes?

Verschillen tussen de variëteiten bonen gaan over het type plant, hun toepassing in de keuken, de fijnheid van de peultjes en zelfs hun kleur.

Neem nu de staakbonen, echte klimplanten die één of andere vorm van stelling nodig hebben waarlangs ze omhoog groeien. Hun voordelen: makkelijk te plukken, plaatsbesparend, hoge opbrengst per plant. Een nieuw ras als Cobra produceert ook de fijne boontjes die tegenwoordig zo gewild zijn.

De grootste keuze is er bij de struikbonen, planten die niet hoger worden dan een 30-tal cm. In die groep heeft Sanscoucy een leuke bijkomstigheid: de boontjes groeien mooi gegroepeerd boven de bladeren er zijn daardoor goed zichtbaar en makkelijk te plukken.

En er zijn de rassen die niet gekweekt worden voor de peulen, maar voor de bonen zelf. Kijk maar eens naar Flambo en de Grootzadige pronkbonen.

Een handig overzicht vind je in ons overzicht 'Bonen, hoe kiezen?', hier te downloaden.